Bara Ivetta – Kutyatréner, Habilitációs kutyakiképző

Bara Ivetta – Kutyatréner, habilitációs kutyakiképző

Gyerekkorom kutyáit 2005-ben első saját kutyám, Émi követte, akinek köszönhetően a kutyázás, mint hobbi komolyabb szakmai érdeklődéssé alakult. Autodidakta módon, szakkönyvekre és saját tapasztalataimra hagyatkozva igyekeztem képezni magam, majd 2012-ben habilitációs-kutya kiképzőként végeztem a 4 TAPPANCS oktatási programjában, mely szakmai képzést több kiegészítő továbbképzés követte, s követi a mai napig.

2013-ban egyik alapítója voltam a veszprémi LOBO Kutyaiskolának, melynek keretein belül csoportos és egyéni alapengedelmességi oktatások mellett viselkedési zavarokkal küzdő kutyák egyéni tréningjét, valamint kutyák habilitációs tevékenységre történő felkészítését végeztük. 2015-ben a Dog Garden Kutyapanzió és Kutyanapközi felügyelő trénereként dolgoztam Székesfehérváron, segítve az ottani kutyaiskolai és tréneri munkákat, részt vállalva menhelyi kutyák tréningjében és több különböző, mára már hagyománnyá avanzsálódott kutyás esemény, program kidolgozásában, szervezésében és lebonyolításában.
2015-től a 4TAPPANCS TEAM tagjaként segítettem tanárom és mentorom, Stefan Siman munkáját, ezzel párhuzamosan Pataki Márta tréner kollégámmal megalapítottuk az azóta folyamatosan fejlődő Dog Garden – Veszprém Városi KUTYAiskolát. Ezzel párhuzamosan megalapítottam a Gyermekekkel a Kutyákért – Kutyákkal a Gyermekekért Alapítványt.

Jelenleg az alapítványi, kutyaiskolai munkák és egyéni tréningek mellett egy olyan helyi kutyás közösség létrehozásán dolgozom, mely hatékonyan tudja majd alakítani, formálni a veszprémi kutyatartói szokásokat és kultúrát.

Végzettségeim:

2012 – Habilitációs Kutyakiképző (OKJ528100110000000)

2013 – klikker térning

2013 – félős és agresszív kutyák kezelése tanfolyam

2015 – kisállat elsősegély tanfolyam

2017 – Állatorvostudományi Egyetem: Kutyák viselkedése és viselkedészavarai

Az alábbiakban lehetek segítségedre:

  • viselkedésproblémák, viselkedészavarok
  • menhelyi kutya családba történő beillesztése
  • fajtársakkal történő illetve egyéb környezeti ingerekhez történő szocializáció
  • alap – és speciális egyéni tréningek
  • kutyaiskolai kurzusok
  • Dog Garden Kutya Klub

Elérhetőségeim:

+36 20/923-8001/ bara.ivetta@gmail.com